Matklubbens Topplista

fredag, januari 16, 2009

GI- vänlig ost och skinkpaj

Pajskal
75 gram smör
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
2,5 msk kesella gourmet
3 msk vatten
0,5 tsk salt
Fyllning
150 gram rökt skinka
1,5 dl ost 17% fett
3 st ägg
2,5 dl mellanmjölk
0,5 dl kesella gourmet
1 krm salt
1 krm peppar

Tillagning
1. Arbeta ihop en deg av mjöl, smör, salt, kesella och vatten i en skål eller matberedare.

2. Klä en pajform med degen och ställ kallt i ca 30 minuter.

3. Sätt ugnen på 225 grader.

4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter

5. Riv osten och skär skinkan i bitar.

6. Vispa ihop ägg, kesella, och mjölk och krydda med salt och peppar.

7. Ta ut pajskalet och fyll med skinkbitar och den rivna osten. Häll över äggstanningen. Grädda ca 25 minuter.

Inga kommentarer: