Äggröra, rostbröd, hallonsmoothie & fruktsallad.
(2 portioner)
Äggröra:
1 msk olivolja
4 ägg
mineralsalt
6 körsbärstomater, halverade.
Hallonsmoothie:
5 dl tranbärsjuice (osockrad)
1 avokado
2 dl frysta hallon
4 skivor rostbröd (Axa Harmoni, osötad fullkornstoast)
lite bregott
100 g kokt skinka
några skivor mager ost
Fruktsallad:
4 dl hackad frukt tex. kiwi, färsk ananas, melon, banan, äpple, filéade klyftor av apelsin eller annan valfri frukt efter säsong.
1 glas vatten
kaffe/te
Värm upp oljan i en teflonkastrull och tillsätt äggen. Stek på medelvärme och rör om med en trägaffel tills äggen har stelnat. Smaka av med mineralsalt. Lägg tomaterna ovanpå äggröran.
Mixa ingredienserna till hallonsmoothien i en mixer eller med mixerstav och häll upp i två höga glas.
Servera äggröran och smoothien med rostat bröd med ost och skinka och två små skålar fruktsallad.
Drick ett glas vatten och evetuellt kaffe eller te till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar