Jag älskar soppor, men det ni väl vid det här laget. Så idag gjorde jag en soppa ur min nya bok, Soppor och goda tillbehör av Caroline Hofberg.
Krämig tomatcappuccino
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
olivolja
2 burkar plommon tomater
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
2 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
2 tsk basilika eller oregano torkad (med oregano smakar soppan pizza :)
1 lagerblad
1 dl vispgrädde
1 nypa socker
salt
peppar
2 dl mellanmjölk
färsk basilika
Hacka lök och vitlök. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet.
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja utan att det tar färg.
Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten, buljongtärning och kryddor.
Låt koka under lock 20-30 minuter. Ta upp lagerbladet och mixa soppan slät. Tillsätt grädde och socker och koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll mjölken i en kastrull o0ch vispade den skummig under uppvärmning.
Häll upp soppan i koppar eller skålar och toppa med den vispade mjölken. Garnera med färsk Basilika.
Gott till:
Getostcrostini
Rosta skivad baguette i ugnen, lägg på en klick getostcrème och ringla över lite flytande honung.
Getostcrème
200 g chèvre + 250 g kesella + peppar
Mixa ost och kesella till en slät smet, smaka av med peppar.
Jag valde att servera buffelmozzarella i soppan, för det var vad jag hann med, det är stressigt ibland.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar