Matklubbens Topplista

söndag, februari 16, 2014

Behålla skummet eller inte...

En del frukter som äpplen, bilder massvis av skum och det är ju inte alla som gillar en "fruktcappucino" så skummet kan tas bort med en sked eller så följer det med en inbyggd skumseparerare i form av ett lock till uppsamlingsbehållaren till din juicemaskin som sen separerar skummet från juicen när du häller upp den.

Man kan även minska mängden skum genom att pressa hård frukt och grönsaker före den mjukare. Du kan också spreja lite vatten över juicen för att få skummet att lägga sig.

Det finns dock inget som hindrar att skummet dricks upp, du kan bara låta skummet vara som det är, eller röra ner det i juicen om du föredrar det. 

Servera juicen med drinkpinnar så kan man röra om i juicen som man vill. 
En drinkpinne kan gärna vara en morotsstav, gurkstav eller en selleristjälk.


Här ser man tydligt skummet som bildats, och jag har gärna det kvar, jag rör bara ner det med juicen.

Inga kommentarer: