Matklubbens Topplista

onsdag, december 15, 2010

Ugnsbakad röding


Helst vill man ju sitta vid en fjällbäck och grilla sin fångst över öppen eld, men när inte det går är det lika gott att steka rödingen i ugn. Servera den med valfria tillbehör till middag eller lunch.

Ugnsbakad röding

4 ports.
Ingredienser
1 kg röding, hela och urtagna
1 knippa dill
salt, peppar
Till servering:
citron, snabbinlag gurka, mandelpotatismos

Gör så här
1. Värm ugnen till 200°. Torka av fisken.

2. Snitta skinnet på de hela rödingarna och lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra runt om och lite inne i fisken. Fyll dem med dillkvistar.

3. Stek fiskarna nästan färdiga i ugnen, ca 10–15 minuter. Ta ut och täck med folie, så steker fisken klart på några minuter. Dra av skinnet och servera fisken med citron och tillbehör efter smak.

Gott med ett hemlagat mandelpotatismos och snabbinlagd gurka.


Snabbinlagd gurka.
½ - 1 Gurka
2 msk Ättiksprit
3 msk Strösocker
1 dl Vatten
½ krm Nymalen vitpeppar
1 krm Salt
1 dl Persilja, hackad

Gör så här
Blanda alla ingredienser utom gurkan i en skål tills sockret löst sig. Hyvla i gurkan med en osthyvel eller med en mandolin . Rör om. Ställ åt sidan.

Inga kommentarer: