Matklubbens Topplista

söndag, december 19, 2010

Basilikabiff med medelhavsgratäng

Ingredienser 4 pers.

Basilikabiff
600 g fläskfilé

1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk nötter
0.5 dl pesto
0.5 dl grovriven eller hyvlad parmesan
0.5 dl basilikablad

Medelhavsgratäng
1 kg potatis
1 st gul lök
8 st torkade tomater i olja
125 g fetaost
2-3 dl vispgrädde

Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader.
Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader. Låt köttet vila.
Skär köttet i tunna skivor och lägg ut på ett fat.
Salta och peppra. Klicka peston över köttet. Strö över rostade nötter, ost och basilikablad.
Lika god att servera kall som ljummen.
Medelhavsgratäng
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva potatisen och löken tunt.
Dela tomaterna i bitar.
Riv fetaosten.
Smöra en ugnssäker form.
Lägg lager av potatis, lök, paprika, tomater och riven fetaost och salta och peppra mellan varven.
Häll över den mindre mängden grädde och grädda i ugnen på nedersta falsen ca 45 minuter.
Häll på mer grädde om det ser torrt ut.

Servera med grönsallad och en god sås.

Receptet kommer från Halv åtta hos mig.

Inga kommentarer: