Matklubbens Topplista

söndag, december 19, 2010

Saffransglass

Ingredienser till 6 ports.

1 pkt saffran, 0.5 g
1 tsk konjak el rom
2.5 dl vispgrädde
2.5 dl mjölk
6 st äggulor
1 dl strösocker
0.5 dl flytande honung

Tips
Rosprov
Gör ett rosprov för att kontrollera att glassmeten är klar. Doppa en träslev i den varma smeten och blås på baksidan av sleven. Om smeten delar sig och bildar ett mönster av en ros är smeten klar.

Gör så här:
1. Blanda saffran med konjak i en stor kastrull och låt stå ca 5 min.
2. Tillsätt grädde och mjölk.
3. Koka upp.
4. Vispa äggulor, socker och honung och vispa ned i den heta gräddblandningen.
5. Sjud under omrörning tills blandningen blir lite tjockflytande. Gör gärna ett rosprov för att kontrollera att smeten är klar.
6. Låt blandningen kallna helt, sätt gärna in den i frysen en stund så att den blir riktigt kall.

I glassmaskin
Kör sedan i glassmaskin tills glassen är krämig.

I frys
Vid frysning i vanlig frys ska glassen röras om en gång var 30 minut tills glassen blivit krämig.

Källa: recept.nu

Inga kommentarer: