Matklubbens Topplista

söndag, december 19, 2010

Jordnötsbitar



Jordnötsbitar
20 bitar • 45 minuter

De här små bitarna smälter gott i munnen.

• 1 1/2 dl jordnötter
• 1 dl vispgrädde
• 1/4 dl socker
• 150 g mjölkchoklad
• 200 g mörk choklad

• 50 g smör
• 250 mörk choklad
• ev bladguld för dekoration, jag tar kanderad viol, blir något billigare

Hacka jordnötterna fint i en mixer. Koka upp grädde och socker. Hacka mjölkchoklad och 200  g mörk choklad grovt och blanda tillsammans med jordnötterna. Rör om till en jämn massa. Lägg bakplåtspapper i en liten form ca 20x20 cm. Häll jordnötsmassan på papperet och gör den cirka 1  cm tjock. Ställ in den i kylen att stelna.
Skär den i bitar, cirka 2 x 2 cm. Smält 250 g mörk choklad över ett vattenbad. Doppa jordnötsbitarna i chokladen. Lägg bitarna på bakplåtspapper för att stelna och strö över någon dekoration.


Källa:Elle Mat & Vin

Inga kommentarer: