Matklubbens Topplista

onsdag, oktober 01, 2008

Maten som ökar libido

Vad du äter kan göra stor skillnad för ditt sexliv. Det finns en del ämnen som är betydelsefulla för livet i sängkammaren.

Här är hela listan.

Många delar av vår vanliga mat ser också till att hålla våra sexualla hormoner på rätt nivå. Känner du ett behov att öka de hormornerna - ät mer av den här maten.
Skaldjur/ostron, Rika på zink – bra för spermieproduktionen och äggstockarna.
Lax, Omega 3 – bra för hjärna, hjärta, kärl och hjälper till att bilda den signalsubstans i hjärnan som underhåller lustcentrum.
Parmesanost, Rik på aminosyran histidin, ett förstadium till histamin, som gör dig upphetsad. Innehåller tryptofan som höjer humöret och dämpar stress.
Mörk choklad, Innehåller flavon – kärlvidgande. Magnesium – viktig ingrediens i orgasmen.
Fenyletylamin – centralstimulerande effekt.
Frukt, Påverkar feromonerna och ger goda kroppsdofter.
Banan, Innehåller tryptofan som bidrar till glädje och lugn.
Jordgubbar, Påverkar feromonerna/kroppsdofterna, zink.
Nötter, Ger nyttiga fettsyror och innehåller zink.
Grönsaker, Massor av antioxidanter och vitaminer.
Zink finns mycket i vetegroddar och olika frön såsom linfrön, solrosfrön och sesamfrön.
Olika slags bönor är också rika på zink.
Kyckling, Zink, bra proteiner.
Fullkornsprodukter, Zink
Ägg, Zink, kalcium - bygger upp skelettet, järn och B-vitamin.

Zink och selleri?

Zink är ett av de viktigaste mineralen för män. Manliga kroppars mest zinkrika organ är prostata och testiklar, även sädesvätskan innehåller en anseling mängd zink, som i själva verket skyddar och producerar arvsmassan. Gör man av med mycket av den vätskan bör man tänka på att äta zinkrika livsmedel för att hålla en bra testosteronnivå. Forskare har funnit hormonet androsterone i selleri. De tror att hormonet lösgörs efter intag av selleri genom svett och sägs ha en lockande effekt på kvinnor. Om inte - så har du alla fall ätit en lågkaloribomb som ger dig bra andedräkt.

Ett ostron ger dig ditt dagsbehov av zink.
Bästa menyn
Josefine Lind - på Allt om Mat

Inga kommentarer: