Matklubbens Topplista

fredag, oktober 17, 2008

Afternoon tea with Amanda

Igår fick vi en riktigt mysig eftermiddag tillsammans.

Vi gick på biblioteks caféet och drack te och åt god bagel.
Sen handlade vi lite presenter till försenade födelsedagar och så jagade vi mönster till en 50-talsklänning som vi ska sy till Amandas kommande fest.

Vi har nog hittat ett mönster, så nu är det bara att försöka hitta tyg, det kommer att bli svårt eftersom det är en brist på tygaffärer i denna stad som säljer annat än gardintyger.

När vi kom hem hade jag fått två nya filmer, så vi bestämde att vi skulle se en av dem.
Vi ringde till Åke och bad att han skulle köpa hem mat för vi orkade inte laga någon!


"Across the Universe"

Är en banbrytande filmmusikal, som utspelar sig under 1960-talets turbulenta tid av motståndsrörelser och rock’n roll.

Historien flätas samman av 33 välkända Beatles-låtar, bland andra ”Hey Jude”, ”I Am the Walrus” och ”All You Need is Love”.

I centrum står kärleksparet Jude (Jim Sturgess) och Lucy (Evan Rachel Wood). Jude lämnar industristaden Liverpool för att söka efter sin pappa i USA, där han hamnar i Greenwich Villages psykedeliskt kreativa miljö.

Jude, Lucy och några vänner dras med i den växande antikrigsrörelsen där frontfigurerna är Dr. Robert (U2:s Bono) och Mr. Kite (Eddie Izzard). I en av filmens huvudroller syns även Joe Anderson (”Control”).

Överlag tycker jag att denna film var ett mästerverk. Men den är lång, över två timmar och i mitten blir det lite väl flummigt och obegripligt, men mycket vackert filmat. Filmens handling hoppar så det gäller att hänga med i svängarna och många gånger får man räkna ut själv vad som egentligen hände och var Jude befinner sig. Slutet blir lite abrupt och man vet inte riktigt hur den slutar, det lämnar regissören över till oss, vi får bestämma själva.

Mitt betyg 9.

Inga kommentarer: