Sötpotatis- och morotssoppa med yoghurt
Ingredienser 4 port
2 bananschalottenlökar
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk olivolja
1 sötpotatis
3 morötter
7 dl vatten
2,5 msk kycklingfond, konc.
2 tsk färsk ingefära, riven
1 apelsin, pressad saft från
salt, svartpeppar
Servera med:
turkisk yoghurt
pumpakärnor
grovt rågbröd
Gör så här
1 Fräs lök och vitlök i olja i en gryta utan att löken tar färg. Skala och skiva sötpotatis och morötter och låt dem fräsa med någon minut.
2 Tillsätt vatten, kycklingfond och ingefära i grytan. Koka på medelvärme under lock tills rotfrukterna är mjuka, cirka 15 minuter beroende på hur tjocka skivorna av rotfrukterna är.
3 Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i grytan eller i en mixerbägare.
4 Smaksätt soppan i grytan med apelsinsaft och rivet skal, salt och peppar.
5 Servera i glas med ringlad turkiskt yoghurt och pumpakärnor. Ett grovt rågbröd är också gott till.
Ett recept från: Leva&Bo
Ingredienser 4 port
2 bananschalottenlökar
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk olivolja
1 sötpotatis
3 morötter
7 dl vatten
2,5 msk kycklingfond, konc.
2 tsk färsk ingefära, riven
1 apelsin, pressad saft från
salt, svartpeppar
Servera med:
turkisk yoghurt
pumpakärnor
grovt rågbröd
Gör så här
1 Fräs lök och vitlök i olja i en gryta utan att löken tar färg. Skala och skiva sötpotatis och morötter och låt dem fräsa med någon minut.
2 Tillsätt vatten, kycklingfond och ingefära i grytan. Koka på medelvärme under lock tills rotfrukterna är mjuka, cirka 15 minuter beroende på hur tjocka skivorna av rotfrukterna är.
3 Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i grytan eller i en mixerbägare.
4 Smaksätt soppan i grytan med apelsinsaft och rivet skal, salt och peppar.
5 Servera i glas med ringlad turkiskt yoghurt och pumpakärnor. Ett grovt rågbröd är också gott till.
Ett recept från: Leva&Bo
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar