Matklubbens Topplista

onsdag, oktober 15, 2008

...ge kylen en omgång också

Bastips för ett GI-nyttigare kylskåp.

Bregott är en blandning av riktigt smör och rapsolja och nyttigare än margarin, som innehåller kemikalier som blir "kvar efter" processen.

Havregrädde och havremjölk är bra alternativ till vanlig mjölk och grädde. Innehåller vattenlösliga fibrer som är bra för kolesterol och blodsocker. Fungerar i kaffet.

Fetaost är lätt för kroppen att bryta ned och en bra proteinkälla.

Ägg är också en utmärkt proteinkälla. Innehåller bra vitaminer och mineraler som selen och zink. Gulan är rik på vitamin A.

Naturell yoghurt i stället för sötad. Söta själv med färska bär.

Korv med högt köttinnehåll är bra GI-mat, helst 70 procent.

Fisk är utmärkt mat, särskilt den feta som innehåller extra mycket av den supernyttiga omega 3-oljan.

Räkor är en bra proteinkälla.

Fond i flytande form är bättre än buljongtärningar, som innehåller härdat fett/transfett.

Inga kommentarer: