A little bit is better than nada...
Varför blir man så sugen på något sött efter maten?
Jag måste alltid ha efterrätt, även om det bara blir en liten bit.
Stora stygga vargens chokladrutor
Ingredienser:
3 ägg
225 g smör
75 g smält mörk 70% choklad
2,25 dl dinkelsikt
0,75 tsk bakpulver
2,25 dl grovhackade nötter (valfria)
Topping, chokladkräm
100 g smör
2 dl grädde
4 msk socker
2 tsk dinkelsikt
2 msk kakao
Så här gör du:
Vispa ägg och socker, luftigt och vitt.
Smält smör och choklad under omrörning.
Häl den smälta smörchokladblandningen i skålen med äggblandningen.
Blanda mjöl, bakpulver och nötterna och vänd ner det i chokladsmeten.
Smörj en långpanna och häll i smeten.
Grädda 10-15 min. Låt svalna skär i rutor.
Lägg ett bakplåtspapper på en bricka, lägg ut rutorna ganska tätt. (sedan ska du hälla glasyren över rutorna så att det rinner ner lite på sidorna)
Topping
Blanda alla ingredienser i en teflonkastrull, låt allt smälta och koka ihop ca 5 minuter elle tills det tjocknar.
Bred glasyren över de kalla rutorna.
Ät och njut!
2 kommentarer:
Men gud. Underbart. Jag äter inte. Jag tittar och läser, tittar och läser. Och så funderar jag över alla olika sorters dinkel- det finns. Jag är helt obevandrad i dinkelvärlden nämligen. Lite nyttigare har jag förstått? Med högre proteinhlat...? Och ett helt annorlunda sädesslag än ngt av våra dominerande...?
Dinkel-vårt urvete.
Dinkel eller spelt, som det även kallas är en flertusenårig gammal vetesort, ett kraftig skal skyddar det näringsrika vetekornet det har hög halt av protein, B vitamin och mineralämnen. Ger ett lägre GI.
Finns i två varianter, fullkorn och siktat, det senare används som vanligt vetemjöl, men efterson man mal ner skal och allt så ger det inte samma vita färg, men det blir en vanesak.
Tyvärr är det mycket, mycket dyrare men smakar det så kostar det.
Skicka en kommentar