Kyckling med chili, saffran, spiskummin, curry och citron, serveras med kanel-och kardemumma bulgur.
till 4 pers.
500 g kycklingfilé
smör att steka i
1 tsk black and white salt (finns i burk med kvarn)
6 scharlottenlökar
½-1 grön chilifrukt beroende på hur starkt man vill ha det
1 pkt saffran
1 tsk spiskummin
2 tsk curry
2 dl vatten
½ hönsbuljongstärning
3 msk citronsaft + skalet från ½citron
Gör så här:
Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna tills de fått fin färg, krydda med black and white salt.
Sänk värmen.
Skala och skiva scharlottenlöken och finhacka chilin.
Fräs det med kryddorna i smör i en gryta utan att det tar färg, tillsätt vatten, buljongtärning, citronsaft häll detta över kycklingfiléerna.
Låt sjuda i ca 15 minuter under lock, tillsätt lite vatten om det behövs.
Tillsätt citronskal.
Bulgur:
2 msk smör
½ krm kanel
1 tsk malen kardemumma
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
½ tsk salt
Gör så här:
Fräs kryddorna i smör i en gryta, tillsätt bulgur och rör runt utan att det tar färg.
Tillsätt vatten, buljongtärning och salt och låt koka upp.
Täck med lock, låt koka på svag värme 12 min.
Tag av kastrullen .
Låt stå i 5 minuter före servering.
Servera med kycklingen och en god sallad med olika salladssorter, finns i färdiga påsar, skölj och häll upp, blanda med plommontomater, söt krispig snack paprika, gurka och sugarsnapps.
Desserten blir enkel, Jordgubbar doppad i god mörk choklad med ett glas Champagne.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar