Matklubbens Topplista

tisdag, oktober 09, 2007

Efter maten är det gott med en liten kaka

Mrs Clinton's chocolate chip cookies.

125 g mörk 70 % choklad

2 dl dinkelsikt eller vetemjöl

½ tsk bakpulver

1 krm salt

75 g smör

½ dl socker

1½ dl brun farin

½ tsk vaniljsocker
1 ägg

2 dl havregryn

Sätt ugnen på 175*
Hacka Chokladen
Blanda mjöl, bakpulver och salt.

Rör smör, socker, farin och vaniljsocker ljust och poröst.

Rör i ägget.
Blanda ner mjöblandingen och havregryn.

Blanda tills sist i chokladhacket.

Använd två teskedar och klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. (ca 40-50 st)

Grädda i mitten av ugnen 8-10 min.

Låt kakorna svalna ett par minuter på plåten, innan de läggs över på galler att kallna.

Förvara kakorna i tät burk. Eller frys in dem.

Inga kommentarer: