125 g mörk 70 % choklad
2 dl dinkelsikt eller vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
75 g smör
½ dl socker
1½ dl brun farin
½ tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl havregryn
Sätt ugnen på 175*
Hacka Chokladen
Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Rör smör, socker, farin och vaniljsocker ljust och poröst.
Rör i ägget.
Blanda ner mjöblandingen och havregryn.
Blanda tills sist i chokladhacket.
Använd två teskedar och klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. (ca 40-50 st)
Grädda i mitten av ugnen 8-10 min.
Låt kakorna svalna ett par minuter på plåten, innan de läggs över på galler att kallna.
Förvara kakorna i tät burk. Eller frys in dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar