tag:blogger.com,1999:blog-6657540993692757733.post2641834592099777363..comments2023-12-19T14:59:57.535+01:00Comments on Matkonster & livsmönster: EfterrättÅsahttp://www.blogger.com/profile/07644182040511308664noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6657540993692757733.post-92233115677610479232007-10-07T23:18:00.000+02:002007-10-07T23:18:00.000+02:00Dinkel-vårt urvete.Dinkel eller spelt, som det äve...Dinkel-vårt urvete.<BR/><BR/>Dinkel eller spelt, som det även kallas är en flertusenårig gammal vetesort, ett kraftig skal skyddar det näringsrika vetekornet det har hög halt av protein, B vitamin och mineralämnen. Ger ett lägre GI.<BR/><BR/>Finns i två varianter, fullkorn och siktat, det senare används som vanligt vetemjöl, men efterson man mal ner skal och allt så ger det inte samma vita färg, men det blir en vanesak.<BR/><BR/>Tyvärr är det mycket, mycket dyrare men smakar det så kostar det.Åsahttps://www.blogger.com/profile/07644182040511308664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6657540993692757733.post-24007955481267540852007-10-07T15:23:00.000+02:002007-10-07T15:23:00.000+02:00Men gud. Underbart. Jag äter inte. Jag tittar och ...Men gud. Underbart. Jag äter inte. Jag tittar och läser, tittar och läser. Och så funderar jag över alla olika sorters dinkel- det finns. Jag är helt obevandrad i dinkelvärlden nämligen. Lite nyttigare har jag förstått? Med högre proteinhlat...? Och ett helt annorlunda sädesslag än ngt av våra dominerande...?Jennyhttps://www.blogger.com/profile/05678096074366692935noreply@blogger.com