Matklubbens Topplista

lördag, oktober 20, 2007

50 års fest

I eftermiddag blir det öppet hus i Röbäck, en i bekantskapskretsen fyller 50.

Så till lunch åt vi Lasagne och Panna cotta till dessert.

Panna cotta eller gräddpudding, är oftast baserat på vanlig fetgrädde. Jag har ett recept som baseras på matlagningsgrädde som blir mycket fräschare och godare.

1 portion:
½ gelatinblad, blötlägg i rikligt med kallt vatten ca 15 min
1 dl matlagningsgrädde

2-3 msk strösocker

1 krm vaniljsocker

1 krm smaksättning, kanel kardemumma eller ½ tsk balsamicovinäger

Koka upp grädde med socker och eventuell smaksättning.
Häll upp i lämpliga glas eller dessert skålar ej för stora.

Ställ i kyl ca 3 timmar.
Tina hallon och mosa dem genom en sil så du får bort kärnorna.

Ös hallonsås på toppen av panna cottan.

Ät och njut!

Tips!

För att överraska lägg något gott i botten på varje glas, lite hackade nötter, hackad fylld god choklad eller krossad dajm.

1 kommentar:

Amanda sa...

Åh! detta är gott, fast jag gillar den med vanlig vispgrädde, äkta vaniljstång & hela hallon *ler stort*