Matklubbens Topplista

lördag, februari 28, 2009

Torsk med ärter och ägg i smörsås


Kombinationen med bacon tillsammans med den milda fisken är en fantastisk smakupplevelse.
Ingredienser (4 port.)
Torskfilé 600 gram
Bacon 175 gram
Gröna ärter (frysta) 250 gram
Ägg 4 styck
Smör 50 gram
Salt
Potatis 800 gram

Hårdkoka äggen i 8-10 min och låt svalna i kallt vatten.
Skala och koka potatisen (ca 20 min).
Tärna och stek bacon krispigt i torr panna. Låt rinna av på hushållspapper.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg i torsken och dra kastrullen från värmen. Låt torsken ligga kvar 10-12 min.
Skala och finhacka äggen. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt ärter, ägg och bacon. Låt allt bli varmt i ett par minuter.
Lägg upp på tallrik och ös såsen över fisken, servera med potatis som den är eller pressa den.
Källa: menyse.com

Inga kommentarer: