Matklubbens Topplista

söndag, februari 08, 2009

Grillade räkmackor


8 skivor fibertoast

200 g räkor i lag/färska/frysta välj det som passar dig

majonäs (helst hemmagjord, 1 äggula, 1 nypa salt, 1 nypa vitpeppar, 1 tsk vitvinsvinäger, 1/2 tsk svensk senap, 1 dl rapsolja, blanda allt i en smal och hög bunke, kör med mixerstav, sätt ner mixerstaven längst ner i bunken kör på full speed och för upp staven sakta, det tar bara några sekunder så har du fått en tjock och härlig majonäs utan tillsatser.)

gräddfil

dill

cayenpeppar

riven ost

Hacka räkorna grovt, blanda med ca 2 msk majonäs och 2 msk gräddfil så att det nätt och jämt binder samman, tillsätt hackad dill och smaka av med lite cayenpeppar.

Kantskär bröden smöra med lite bregott och klicka på räkröran på fyra av brödskivorna, toppa med riven ost och lägg på de övriga fyra brödskivorna som lock så du får dubbelmackor.

Stek mackorna på bäggesidor i het grillpanna för att få ett härligt rutmönster. Lägg dem sedan på en plåt och sätt in dem i ugnen 5-10 minuter i 175 grader.

Servera med stor sallad, avocado och andra grönsaker du gillar.

Avsluta med en klase vindruvor.

Inga kommentarer: