Ingredienser (4 port.)
Grahamsmjöl 2.5 dl el. vetemjöl
Smör 50 gram
Kesella (kvarg 1%) 1 dl
Rabarber 400 gram
Strösocker
Grahamsmjöl 2.5 dl el. vetemjöl
Smör 50 gram
Kesella (kvarg 1%) 1 dl
Rabarber 400 gram
Strösocker
Kallt smör att hyvla över.
Pajform (med låg kant)
Pajdeg: Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd matberedare med kniv. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min.
Sätt ugnen på 175ºC. Kavla ut degen tunt och klä en pajform.
Sätt ugnen på 175ºC. Kavla ut degen tunt och klä en pajform.
Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 min.
Skölj och ansa rabarbern. Dela i bitar. Fyll pajskalet med rabarber och strö över lite socker och hyvla smör med osthyvel och lägg över rabarbern så att den blir täckt.
Skölj och ansa rabarbern. Dela i bitar. Fyll pajskalet med rabarber och strö över lite socker och hyvla smör med osthyvel och lägg över rabarbern så att den blir täckt.
Grädda i ugn 30-40 min.
Servera med vaniljvisp, vaniljglass eller lättvispad grädde.
Källa: menyse.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar