Matklubbens Topplista

lördag, februari 28, 2009

Rabarberpaj

Det är gott med efterrätt och denna paj är enkel och fräsch.
Ingredienser (4 port.)
Grahamsmjöl 2.5 dl el. vetemjöl
Smör 50 gram
Kesella (kvarg 1%) 1 dl
Rabarber 400 gram
Strösocker
Kallt smör att hyvla över.
Pajform (med låg kant)
Pajdeg: Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd matberedare med kniv. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min.
Sätt ugnen på 175ºC. Kavla ut degen tunt och klä en pajform.
Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 min.
Skölj och ansa rabarbern. Dela i bitar. Fyll pajskalet med rabarber och strö över lite socker och hyvla smör med osthyvel och lägg över rabarbern så att den blir täckt.
Grädda i ugn 30-40 min.
Servera med vaniljvisp, vaniljglass eller lättvispad grädde.
Källa: menyse.com

Inga kommentarer: