Matklubbens Topplista

söndag, februari 08, 2009

Liten och enkel dessert

Om man gillar som jag, tårta, kan man ju inte göra en hel tårta med tre bottnar och fyllning
när man bara är två.
Men då kan man baka bara en botten och sen garnera med hallon och en klick grädde.

1 ägg
1 dl strösocker
rivet citronskal av 1/2 citron
25 g smält smör
1/2 dl mellanmjölk
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter
Tillbehör:
2 dl vispgrädde
200 g bär färska/frysta

Sätt ugnen på 200*
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner rivet citronskal, smält smör och mjölk.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten.
Häll upp i smord och mjölad/bröad form.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Låt kakan svalna. Ta ur den ur formen och täck ovansidan med bären och servera med grädden.

Slurp!

Inga kommentarer: