Matklubbens Topplista

söndag, februari 22, 2009

Nu när kylan

Äntligen har släppt taget, ja,då blir det snöstorm istället!
När ska man kunna börja gå ut och gå igen?

Kylan var nere på -24,7 och jag minns inte att vi har haft så kallt på flera, flera år.

Dessutom har jag blivit förkyld.

Det började lite smått i måndags när jag demade, jag var varm och kall om vartannat, och eftersom det var nästan -25 när jag gick till Konsum City så hade jag klätt mig väl.
Dessutom är det ju kallt i butiken och jag demade Norrmejeriers drickyoghurt, så jag hade ju ingen varm mat att värma mig med heller inga varma plattor som gör det varmt runt omkring.

När jag kom hem på kvällen frös jag som en hund och hade stora spisrosor på kinderna och jag fryser sällan nu för tiden.
Tisdag kände jag mig ganska okej, men sen på onsdan blixtrade huvudvärken och jag kände mig snurrig och trött.
Halva torsdan och fredan var jag hemma nerbäddad i sängen.
Nu har jag ingen feber, men huvudvärken ligger och moler och sen har jag hosta som sitter långt ner i bröstet.
Nästa vecka har jag flera uppdrag som jag inte kan sätta in någon annan på, så jag måste bli frisk, nu.
Har kurerat mig med mättande soppor och te på timjan och anis, gott och vätskedrivande så förhoppningsvis kissar jag ut infektionen.
Sen knaprar jag Esperitox som en maniac tre gånger om dagen.

Jag fördriver tiden med att ligga i sängen, lyssnar på talböcker och stickar på långstrumperna samtidigt, de som jag började på i höstas när mamma hade dött och vi var hos Kristina på kvällarna.
Det har varit svårt att sticka på dem utan att bröja tänka på henne och känna sorg, men nu går det bättre, så en strumpa är färdig och jag har börjat på nästa, de blir riktigt coola, bara skaftet är 60 cm.

2 kommentarer:

Kristina sa...

Det är verkligen inte kul att vara sjuk när man vet att det inte går. Hoppas du kryar på dig! Själv har jag varit fri från min månadslångs förkylning med ihållande hosta i tre veckor och det känns underbart.
Lycka till!

söstra di sa...

Tack!
Ja fytusan vad jobbigt det är med förkylningar och hosta, för de kan ju som sagt var sitta i hur länge som helst, förra gången hostade jag i nästan tre månader. Skönt att din hosta har slutat. Jag har inte haft ont i halsen eller varit snuvig, utan bara känt mig trött och frusen och super irriterad i luftrören. Hostan kom efter ett par dagar, den sitter djupt ner, det gör ont mellan skulderbladen och ibland smakar det blod och när jag andas ut låter jag som en kaffebryggare som behöver avkalkas!
Natten mot söndag hade jag riktigt svårt att andas ut, in gick det hur bra som helst men det gick inte att tömma lungorna, nästan lite astma liknande. Det vill jag då inte ha. Blir det inte bättre måste jag till doktorn.
Men först måste jag jobba några dagar:s.
Ha det gott kära syster.