Ingredienser (4 port.)
Smör 50 gram
Vetemjöl 2 dl
Ägg 1
Vatten (kallt) 1 msk
Salt 0.5 krm
FYLLNING:
Smör 50 gram
Vetemjöl 2 dl
Ägg 1
Vatten (kallt) 1 msk
Salt 0.5 krm
FYLLNING:
Ägg 2 stycken
Mjölk 1.5 dl
Salt 0.5 tsk
Peppar 0.5 tsk
Cheddarost (lagrad) 175 gram
VINTERSALLAD
Mjölk 1.5 dl
Salt 0.5 tsk
Peppar 0.5 tsk
Cheddarost (lagrad) 175 gram
VINTERSALLAD
Rödkål 50 gram
Grönsallad 7 dl t.ex. krispsallat
Lingon (osockrade) 0.7 dl
Olivolja 1 msk
Salt 0.5 krm
Peppar 0.5 krm
Pajform (10 cm bred) 4 styck portionsformar
Grönsallad 7 dl t.ex. krispsallat
Lingon (osockrade) 0.7 dl
Olivolja 1 msk
Salt 0.5 krm
Peppar 0.5 krm
Pajform (10 cm bred) 4 styck portionsformar
Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt ägg, vatten och salt. Arbeta snabbt ihop degen.Tryck ut degen i portionsformar. Ställ i kylskåp i cirka 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen mitt i ugn ca 10 min.
Fyllning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Riv cheddarost och fördela osten i formarna, fyll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 min. Ta ut och låt dem svalna något.
Sallad: Finstrimla rödkålen. Blanda grönsallat, rödkål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar. Servera med salladen.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen mitt i ugn ca 10 min.
Fyllning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Riv cheddarost och fördela osten i formarna, fyll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 min. Ta ut och låt dem svalna något.
Sallad: Finstrimla rödkålen. Blanda grönsallat, rödkål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar. Servera med salladen.
Ingredienser (4 port.)
Päron 2 stycken stora
Rött vin (Beaujolais) 4 dl
Strösocker 1 dl
Apelsinskal 1 bit
Kanelstång (10cm) 1 styck
Vaniljstång 1 styck
Svartpeppar (hel) 6 styck
Kryddnejlika 1 styck
Vaniljglass 0.5 liter
Skär en bit apelsinskal utan att det vita kommer med. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg även med stången.
Tillsätt vin, socker, kanelstång, apelsinskal, svartpepparkorn och nejlika. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
Dela päron på längden. Lägg ner halvorna i kastrullen. Låt småkoka i 15 minuter under lock.
Ta ur päronen och höj temperaturen. Koka häftigt tills vinsåsen tjocknat ordentligt (ca 15 min).
Servera päron med vaniljglass och sås.
Källa: menyse.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar