Matklubbens Topplista

lördag, februari 28, 2009

Parmalindad kyckling med hallonsalsa

Ingredienser (4 port.)
Kycklingfilé 4 styck
Oregano (torkad)
Salt & peppar
Olivolja till stekning
Parmaskinka (rökt) 4 skivor
Vispgrädde 2 dl
Balsamvinäger 2 msk
Kycklingfond (konc) 1 msk
Vitlök 2 klyftor

SALSA
Hallon (helst färska) 4 dl
Rödlök (hackad) 2 msk
Balsamvinäger 2 msk
Salt 1 krm

Hasselnötter 1 dl
Quinoa
Blandad grönsallad, finns flera goda och färdiga på påse.

Sätt ugnen på 225°C. Skala vitlöken. Skala och hacka rödlöken. Rosta (stek i torr panna) hasselnötter, samt grovhacka dem.
Kyckling: Krydda filéerna med salt, peppar och oregano. Hetta upp matfettet i panna och bryn filéerna hastigt runt om till fin färg.
Linda parmaskinka runt filéerna. Lägg över i ugnssäker form med hög kant.
Rör ihop grädde, balsamvinäger, fond och tillsätt pressad vitlök. Häll det i formen. Sätt in i ugnen i 15 minuter.
Salsa: Blanda alla ingredienser, rör försiktigt.

Koka Quinoa enligt förpackningens anvisning.

Servera kycklingen med Quinoa, salsa, sallad och strö över de hackade hasselnötterna.

Källa: menyse.com

Inga kommentarer: