Matklubbens Topplista

måndag, februari 16, 2009

Spahelg på Hotell Kramm

Lite bilder från förra helgen.
Och så här var det,
Hotellet- var mycket fult, (du har helt rätt Jenny.)
Rummet- var mycket omodernt möblerat, jättefula gardiner och överkast, det luktade damm och instängt.

Vi var inbokade på spa-behandlingen kl 13, så vi checkade bara in och gick upp på rummet med alla grejer för att sen åka ner till spa-avdelningen på en gång.

Vi blev emottagen av en äldre kvinna som agerade lite förvirrat och "bonnigt", hon visade in oss i ett rum där masagebadkaret var, korgstolar, bord och dusch.

Hon förklarade så gott hon kunde hur badkaret fungerade, hon hade inte läst igenom bruksanvisningen så hon visste inte alla finnesser som fanns utan bara det nödvändigaste.

Så hoppade vi i spat och det var kokhett, så vi spolade i mer kallt vatten. Sen satte vi igång bubblet med resutlat, översvämmning.

Det var jättesvårt att ställa in sprutmunstyckena så att vi inte skulle bli helt bortdommnade i ländrygg, lårens utsida och på vaderna, dessutom helt omöjligt att ställa in bubblet utan, att det skulle, svämma över.

Vi fick både juice, kaffe/te, chokladbitar och kakor under kurbadet.
Efter ca 40 minuter var det dags för masage.

Samtidigt, vi låg på var sin masagebänk och så började hon massera Åkes rygg och därefter min, sen Åkes ben sen mina osv. Det blev lite hattigt och hon var lite virrig, kom inte ihåg i vilken ordning hon hade masserat oss. Det hade varit mycket bättre om hon hade masserat oss en och en, så hade man kunnat slappna av helt. Dessutom masserade hon Åke med en sorts masageolja och mig med sesamolja, så hon var tvungen att tvätta händerna emellan. Vilket blev för mycket att hålla reda på så nån gång glömde hon.

Men det var en mycket försiktig och behaglig masage, även om jag hade önskat att hon hade tagit i lite över ryggen och kanske fått loss några låsningar.

Efter masagen blev det bastu med färsk frukt skuren i skivor, gott och läskande i den heta värmen.

Efter bastun blev det chokladpeeling och dusch, vilket vi skötte själva.
Vi drack lite vin och bara satt och slappade.

Sen åkte vi upp i badrockarna till rummet och gjorde oss i ordning till kvällens middag.

På rummet väntade en fruktkorg med chokladbitar och en halv flaska mousserande vin. Mycket trevligt.

Middan var perfekt, vällagad och snyggt upplagd, krämig hummersoppa med vitlökstoast till förrätt, entrecote, pommes, rödvinssås och fräscha grönsaker blev Åkes huvudrätt, spätta, pressad pot. vitvinssås och rikligt med fräscha grönsaker blev min huvudrätt. Björnbärsparfait till dessert.

Jag blev så mätt så jag trodde att jag skulle spy.

Sen åkte vi upp på rummet och såg melodifestivalen, liggande i var sin säng helt oförmögen att över huvud taget kunna röra sig på ett par timmar.

Det är ganska intressant att få uppleva en sådan helg på en så liten ort och på ett så litet hotell.

Det var samma person som checkade in oss, serverade middan, var frukost värdinna och checkade ut oss.

Man kunde boka en sådan här spa-helg på fler orter allt från Arvidsjaur till Malmö.

Undra hur en sån helg skulle vara i andra städer och på större hotellanläggningar, man kan ju bara fantisera, det mesta skulle nog slå, Hotell Kramm.

Får nog ha det i studie syfte, åka på spa-weekend ett par gånger per år och betygsätta allt eftersom.

Dagen efter åkte vi till Sundsvall och Ikea.

Vi promenerade mest runt för att bli inspirerade inför kommande ommöblering och vi handlade bara en kastrull och en kökslampa.

Ikea har inte förnyats något nämnvärt på ett bra tag, så jag hittar inte lika mycket längre och det är väl för att vi har gjort tätare besök under de senaste åren.

Inga kommentarer: