Matklubbens Topplista

tisdag, november 27, 2007

Lejondals slottskakor

Till 35 kakor
100 g mörk choklad
200 g smör
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
3 msk Bailey´s
1 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl+2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka chokladen. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker, Bailey´s, sirap, mjöl blandat med bakpulver- gärna i matberedare. Rör för hand ner chokladen och forma kulor som läggs glest på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen 12 min.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Tror du att det går med Heather´s cream istället för Baileys som jag inte har hemma? Eller Amarulalikör? Båda är ju gräddiga och chokladiga?

Anonym sa...

Ja absolut, det funkar nog med alla likörer som är gräddiga.