Matklubbens Topplista

måndag, november 19, 2007

Äggoistiska rätter

När jag kom hem i eftermiddag så visade det sig att jag skulle bli ensam till middan,

för Åke var på bostadsrätts möten och Amanda skulle äta hos Mattias.

Så då gjorde jag min favoriträtt

Pasta Carbonara - kolarhustruns pasta-, ur Klaras goda GI dagar. Denna rätt är snabblagad och skall ätas på stubertus.

1 port.
50-60 gram fullkorns spagetti
1/4 gul lök
olivolja
½ dl mellangrädde
50-60 g bacon, ca 4 skivor
15 g parmesanost
1 ägg
salt och peppar

blandad sallad

Gör så här.
Koka pastan.

Gör såsen under tiden:

Stek baconet knaprigt.

Hacka löken och fräs i lite olja i en stekpanna,

tillsätt grädden och sänk värmen till minimum.

Riv parmesanosten fint och blanda den med ägget.

Häll av pastan och blanda den med äggostblandningen, rör ordentligt så att osten smälter och ägget koagulerar av den heta pastan.

Häll på grädd-lökkoket och rör om salta och peppra.

Lägg upp på tallrik, bryt baconet i bitar och strö över.

Servera med en god sallad, färska örter och gärna lite mer riven parmesan.

Inga kommentarer: