PESTOKÖTTBULLAR
400 g kalvfärs
75 g mascarpone ost
3-4 msk grön pesto
1 ägg
eventuellt salt och peppar
Allt blandas till en slät smet, formas till små delikatessköttbullar.
Stek i olja och smör.
Servera med nykokt het spagetti och ugnsrostade grönsaker och lite extra pesto för den som vill.
GRÖN PESTO
2 dl färska basilikablad
50 g pinjenötter eller cashew nötter
2 stora vitlöksklyftor
½ dl nyriven parmesanost
1 krm salt
½ krm svartpeppar
1 dl fin olivolja
Blanda alla ingredienser i en matberedare, mixa allt till en jämn röra, droppa i oljan genom matarröret medan maskinen är igång.
Röran är dryg - 2 msk är allt som behövs till en portion nykokt ångande varm pasta.
Pröva att lägga pesto i små urholkade tomater, eller bred den som pålägg på bruschetta. Gott!
RÖD PESTO
10 soltorkade tomater i olja
25 g västerbottensost eller parmesan i bitar
1 vitlöksklyfta
25 g sötmandel, hasselnötter eller valnötter (½dl)
1 dl färska basilikablad
2 krm salt
1 dl olivolja
Finfördela tomater och ost i matberedare.
Tillsätt vitlök, nötter, basilika och salt och kör till en jämn röra.
Tillsätt oljan droppvis medan maskinen är igång.
Servera till grillat eller stekt nötkött, till lamm eller vilt.
Även gott som pålägg på bruschetta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar