Matklubbens Topplista

söndag, november 25, 2007

I dag Julskyltning


Det är verkligen skillnad på julskyltningen idag och när jag var barn, eller när Camilla och Ida var små.

Nu är alla affärer öppna och vädret är inte precis juligt, för här har det regnat hela natten och allt det vita fina är borta.
När jag var liten täckte butikerna för sina skyltfönster och de tog inte bort papperet föränn på söndan och sen var det mycket snö och jätte kallt.

Vi åkte från Ljusträsk till Arvidsjaur, vi åt varmkorv, eller parisare som pappa gillade och drack glögg som serverades utomhus i stor kittel över öppen eld, vilket man som barn inte gillade, jag ville ha julmust, men oftast fick vi fruktsoda för det tyckte pappa om.

Det fanns alltid något elektrisk eller mekaniskt i skyltfönstren, även om leksaksaffärernas skyltfönster lockade mest där de ofta hade någon stor tågbana som vi faschinerades av, så tittade vi i vartenda skyltfönster, till och med i telias skyltfönster, där de visade årets julklapp eller den senaste telefonen.
Sen var det alltid en Tomte som sålde julklappar, så är det väl än idag. Man fick tjuvstarta med en julklapp, det var ganska skräpiga presenter, men det var dock ett paket i alla fall.
På hemvägen körde vi omvägar genom småbyarna för att titta på deras skyltning.

Idag väljer vi faktiskt att inte gå på julskyltningen utan jag bakar vaniljfyllda saffranshjärtan istället, sen börjar jag så smått att byta gardiner.

7 kommentarer:

jenny sa...

okej, jag vill ha det där receptet. det hade du väl kunnat förstå. så hade du lagt ut det på en gång. alternativt maila det till mig. jag behöver nytt nytt, jag är så less på allt gammalt som jag gör.

jenny sa...

jag måste skriva en rad till eftersom jag glömde att klicka i e-mail follow-ups! de ser goda ut!

jenny sa...

fatta. jag glömde igen.

Åsa sa...

Jag var så trött och hade så ont i benen igår kväll, så jag orkade inte skriva ner receptet, det var bara att ta en värktablett och gå och lägga sig.

Men nu ska jag lägga ut det.

Ida sa...

Haha vilken rolig kommentarföljetong ovan. Jag som för nån dag sen blev toksugen på de där hjärtana. Se till att de är riktigt saffraniga, att vaniljkrämen smakar mycket vanilj, att smöret är riktigt smörigt så sockret blir riktigt sockrigt sen ska jag äta ett dussin. Minst.

mami sa...

Jag skickar med ett gäng med flytlasset nästa helg.

Så får vi väl höra om de håller kraven.

mami sa...

..det kanske heter håller måttet