Matklubbens Topplista

torsdag, januari 06, 2011

Dag 4

I går hade jag en dov, diffus huvudvärk och det kändes i halsen som en begynnande förkylning.

Så första tanken var, ska jag gå och bli förkyld nu, så typiskt. Men det var så hela dagen och kvällen, ingen förändring, så andra tanken var, kan jag vara allergisk mot någon av alla örter i MethoDraine extraktet?

Men i morse när jag vaknade var allt borta, så det var inget av det, så skönt. Det är bara en naturlig reaktion av alla gifter som ska ut. Det mesta kommer ut via toalettbesöken, men även via huden och faktiskt via tungan, vilket kan göra att man får lite förändrad smak och det känns lite irriterat i halsen.

Man kan även börja lukta illa, så bastubad med peeling är toppen för att få bort lite av de döda hudcellerna och påskynda hela detoxen.

Noggrann munhygien är också ett plus, borsta tänderna noga, använd tungskrapa och skölj munnen med SB12.

Det vanligaste vid en detox är nog huvudvärk. Massage är toppen för hela utrensningen och välbefinnandet. Eftersom njurarnas banor går från anklarna upp genom låren ända upp till ögonen är det inte konstigt om vi får huvudvärk någon gång då och då och särskilt vid en detox. Massage av hela kroppen, men med fokus på nacke och rygg, massera ner över ryggen från axlarna, så sticker inte gifterna direkt upp mot huvudet utan tar andra banor och förhoppningsvis släpper huvudvärken.

TORSDAG

Morgon: 1 glas varmt vatten med pressad citron.
Frukost: Havregrynsgröt med linfrön och päron i tärningar, kanel och rismjölk.
Mellanmål: Torkat fikon och nötter.
Lunch: Krämig broccolisoppa toppad med groddar och persilja.
Mellanmål: Avokado.
Middag: Lax med apelsin och soyasås.
Kväll: En kopp grönt ingefärste och om du är hungrig en liten smoothie.

LAX MED APELSIN OCH SOYASÅS, många människor lider brist på omega 3-fettsyror, försök därför äta fisk minst tre gånger i veckan.
1 port.
1 msk tamarisoya
skal och saft från en halv ekologisk apelsin
lite färsk ingefära, skalad och finriven
lite vitlök, finriven
1 salladslök, skivad
1 portionsbit laxfilé
den andra halvan av apelsinen, skalad och skivad
50 g blandade salladsblad av babyspenat, ruccola och vattenkrasse
2 sparris, ångkokta
20 g harricot verts, ånkgokta

Blanda ihop soya, skal och saft från apelsin, ingefära, vitlök och salladslök i en eldfast form av glas med en låg kant. Lägg laxen ovanpå, låt dra ca tio minuter vänd då och då. Lägg på apelsinskivorna och sätt in formen i 175 grader ca 15 minuter, beroende på laxens tjocklek.
Arrangera salladsbladen på tallriken och lägg laxen ovanpå. Häll över spadet. Servera med de lätt ångkokta grönsakerna.
TIPS
För att få i sig 1½ liter vatten, blandar jag 12 ml MethoDraine i 1 liter vatten och så dricker jag 2½ dl fyra gånger under dagen jämnt fördelat. Ett glas på förmiddan mellan frukost och mellanmål. Ett glas 30 min före lunchen. Ett glas 30 min före middan och det sista glaset någon gång under kvällen. Då känns det inte omöjligt att få i sig all den vätskan och det blir en jämn fördelning för kroppen också. Den halvliter vatten som fattas dricker jag till lunchen och middan. Så har man fått i sig hela mängden utan att behöva fundera så mycket på det. Sen får man ju i sig massor med extra vätska under dagen citronvattnet på morgonen alla koppar med te och allt vatten i maten, särskilt om man äter soppa. Men det är lugnt, man kan dricka upp till 2 liter vatten/dag kanske mer om man dessutom svettas mycket.

Idag blev det ingen morgonpromenad, tog lite sovmorgon en ledig dag som denna.

Vi tog en timmes eftermiddags promenad istället. Det blåste lite men annars var det hur skönt väder som helst endast -6 grader.

Annars så blir det mycket film och Tv idag.
Åke ser skidor plus allehanda sport.
Jag har sett "Borta bäst, hemma värst" , en något tjatig film, men ändå på något sätt underhållande. (Den får bara en 3:a) plus film på 3:an, där byter bara filmerna av varandra.

Ha en fortsatt fin dag, ut och rör på er. Puss
Jag fick inspiration från www.detoxen.nu

Inga kommentarer: