Matklubbens Topplista

torsdag, januari 13, 2011

Dag 11

Jag längtar efter en macka med mycket pålägg, kanske en Dagobertsmacka, hahaha.

Nu närmar jag mig slutet på andra veckan, det känns mycket längre och det räcker med två veckor, hade faktiskt tänkt mig tjugoen dagar, men det blir för länge i alla fall med detoxmaten. Jag fortsätter med citronvattnet och nu har jag även lagt till 1 tsk färskriven ingefära och så fortsätter jag att dricka MethoDraine Detox örterna tills de är slut.

Jag saknar absolut inte snabbmat, inte för att jag har ätit mycket av det men pizza är ju min absolut favvomat när det gäller snabbmat.
Detoxmaten är ju försiktig och mild, så att tarmen fått vila lite, jag har mått så himla bra på den, lagoma portioner och mycket goda grönsaker och lite proteiner.
Ingen halsbränna, eller uppblåst mage, men jag känner att jag börjar behöva lite mer MAT, helt enkelt.
Med mat menar jag mer protein som köttfärs, pålägg, lite ost som fetaost i en grekisk sallad för att nämna några. Jag ska ju börja äta efter LCHF upplägget. Då få vi se hur det funkar. Jag kommer fortfarande att äta vissa av detoxsalladerna och sopporna och då till lunch, för de var så goda och det skadar ju inte att "sopa" lite då och då.

Mest saknar jag en macka med en driva sallad, en driva tunna skivor källarrökt skinka, en klick mimosasallad, tomat och gurka, och det är ju inte dåligt att vara sugen på det, för jag längtar inte efter vitt bröd som bara smakar jäst, utan mitt eget bakade med bikarbonat och nyttigt mjöl, värre var det ju om jag bara ville ha pizza eller hamburgare. Självklart kommer jag att äta pizza någon gång, men då ska det vara fest.

Men nu märker jag hur mycket jag saknar umgänget vid måltiderna, gemenskapen, myset med barnen och vännerna.
Barnen kommer hem, vi lagar och äter något tillsammans, spelar spel, skrattar, äter, om vartannat.

Den nya Detoxboken jag väntat så länge på, passar vid en vårdetox, då det är både ljusare och varmare och man behöver inte lika mycket mat som nu under den kallaste vintern.

Boken är indelad i fas 1 och fas 2.
I fas 1 äter man bara frukt och grönsaker plus lite ost, men inga kött- eller fisk produkter, inga gryn eller frön, inte ens rismjölk.
I fas 2 övergår man till lite mer protein succesivt.
Och jag kommer inte att klara denna vinter utan protein, särskilt då jag även vill fortsätta med den högintensiva träningen plus styrketräningen då behövs det mer protein.
Så då får jag köra en fyra veckors period till våren i stället, och då kan jag ju även cykla.

Åååå vad jag längtar efter att få cykla, man tar sig långt och snabbt fram, men snart är vi där.

TORSDAG
Morgon: Ett glas ljummet vatten med citron och lite riven ingefära.
Frukost: Pajalagröt. En kopp te.
Mellanmål: Ett rött äpple och en stor kopp Rooiboste.
Lunch: Mandel- och morotssoppa + en liten macka med ost.
Middag: Detoxsmoothie med avocado, äpple, apelsin och banan.
Kväll: Popcorn. (Vi var på bio och då var jag bara tvungen att få något att knapra på, men fick värsta gaserna!)

Idag har jag varit så trött, efter morgon promenaden (det blev 1 timme idag), duschen och frukosten, var jag bara tvungen att sätta mig i soffan och slötitta på en film, jag orkade nästan inte hålla upp ögonen.

Jag fortsatte även att vara trött efter lunchen, så då blev det soffan och en film till.

Sen fick jag ett tokryck och röjde bort allt, disken, plockade in tvätten i garderoben och linneskåpet. Till sist dammtorkade jag, så nu är det bara dammsugning och torka golv kvar till i morgon, ja och så ska jag renbädda.Det blev mycket filmtittande idag för vi hade fribiljetter till "Love and other drugs", superbra, gå och se den!
Jag, Åke, Camilla, Ida, Amanda och Anna-Clara, så mysigt att gå ett helt gäng så där, annars brukar jag ju gilla att gå på bio ensam, men då blir det inte samma kollektiva känsla, man får när man är många som upplever samma sak samtidigt.

Vi är många i denna stad som är Guldmedlemmar på SF, så biljetterna tar slut fort, vi kom väl fram till kassan en kvart efter öpnnandet, och vi fick våra platser på rad ett.

Jag tycker att det är svårt att få grepp om filmen när man sitter så nära och jag som är långsynt dessutom vill ju gärna sitta långt bak för att få bästa möjliga skärpa, men det gick ändå hyfsat bra, men det hade inte gått om det hade varit en action med mycket biljakter, hahaha, då hade man fått sig några rejäla åkturer, med åksjuka på köpet, huvva.

Nu ska jag dricka en kopp detoxte sen blir det sängen och några sidor i någon av alla mina nya böcker.
Har ju införskaffat flera stycken LCHF kokböcker.

Sov gott alla, alla sötnosar. Puss


Är du stressad?
Blunda.
Lägg vänster hand på bröstet och höger hand ovanpå.
Andas.
Le för dig själv och känn hur lugnet sprider sig i kroppen.


Gör det du kan,
med det du har,
där du är.
Theodore Roosevelt

Inga kommentarer: