Matklubbens Topplista

måndag, juli 16, 2012

God mat kräver, gott vin

Montes Pinot Noir
- bland det bästa Chile kan erbjuda
Det finns inga genvägar, Montes Limited Selection Pinot Noir är resultatet av ett gediget kunnande hur man skapar ett vin med hög kvalitet.

Vinmakaren Aurelio Montes var redan en auktoritet när han startade kvalitetsrevolutionen av chilenska viner 1988. Ingen i Chile hade vågat satsa på vin i prestigesklassen före Montes. Precis som de bästa i Bordeaux ser han sig mer som en vinodlare än som en vinmakare: "Med bra druvor kan man framställa bra eller dåliga viner men med dåliga druvor kan man bara framställa dåliga viner".

Redan 1995 blev han utsedd till årets vinmakare i Chile.

Den berömda Pinot Noir-druvan kräver en hel del för att ge ett underbart vin. Montes Limited Selection Pinot Noir's druvor kommer uteslutande från det kustnära området Casablanca. Med sitt unika klimat, där de svala vindarna från Stilla Oceanen sveper in, uppfylls alla krav. Vinet har lagrats i franska ekfat för att uppnå ytterligare komplexitet. Montes Premium Vines odlar efter kraven hos Eco-Friendly.

Varm och generös med toner av solmogna jordgubbar. Finstämd men en parfymerad kryddighet och inslag av vanilj. Lång, mjuk och elegant smak. Passar utmärkt till ljust kött, kyckling, charkuterier samt kraftfullare fiskrätter. Den passade så fantastiskt bra till vår mat ikväll, trots att vi åt oxfilé, men med de lätta tillbehören.

För bara 119 kronor får du ett vin med en kvalitet som endast kan uppnås genom en kombination av kunskap, jordmån och noggrannhet. Kort sagt något av det bästa som Chile kan erbjuda!

Montes Pinot Noir finns i Systembolagets beställningssortiment.

Källa:vinguiden.com

Inga kommentarer: