Matklubbens Topplista

onsdag, juli 04, 2012

Kvällsmys

Nu är vi ny duschade och då blev vi också fikasugna, så då får det bli en ostbricka och ett glas vin. Det är vi värda efter dagens arbete.

Det är så mycket godare med vitt vin till hårdostar. Smakerna kommer fram så mycket bättre. Ett rött vin tar över och dödar de fina smakerna i osten.
Clarendelle Blanc, har blivit ett av mina favorit viner, passar bra till mycket.
2011 - en toppårgång för vit Bordeaux.

Prins Robert av Luxemburg, som äger legendariska Château Haut-Brion, skapade Clarendelle för att han saknade ett vin i stil med de finaste Bordeauxerna som han var van vid. Men till ett överkomligt pris. Naturligtvis måste det ha en hög, jämn kvalitet. Därför tog han in hela teamet bakom Château Haut-Brion i produktionen av detta vin. Och det märks!

God vit Bordeaux är vi inte bortskämda med. Château Haut-Brion producerar världens bästa vita Bordeaux, tyvärr producerar man bara 600 lådor per år och det är få som har råd. Som tur är finns Clarendelle Blanc och årgången 2011 är dessutom den bästa för vita viner i Bordeaux sedan 2007!

Vinets druvkomposition är 76% Semillon och 24% Sauvignon blanc. Det har vackert ljusgul färg. Öppen elegant doft. Smaken är torr, medelfyllig med fin fruktsyra och komplexa toner av honung, citrus, mineral och mandel samt bakomliggande toner av gröna äpplen och vita persikor.

Clarendelle Blanc finns inte i Systembolagets hyllor - utan måste beställas.

Art.nr: 73404
12,5 % vol
Pris: 129 kr


Källa: vinguiden.com

Inga kommentarer: