Matklubbens Topplista

onsdag, juli 11, 2012

Bullar med Philadelphia fyllning

Underbarare bullar finns nog inte!
Lättbakat är det också.

Ca 36 stycken

Bulldeg:
150 gram smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg + till pensling
1 dl socker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 gram Philadelphiaost

Blanda alla ingredienser till fyllningen, med en elvisp och degkrokarna.


Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Tillsätt vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter. Platta sedan ut degen i en långpanna, med ett bakplåtspapper i botten. Använd en slickepott och jämna ut degen då den är väldigt kletig. Klicka ut fyllningen i rutor 6x6 drygt 1 tesked. Jäs 15 minuter igen. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen i 36 bitar.

Inga kommentarer: