Matklubbens Topplista

torsdag, december 18, 2008

Blåbärstryffel

Jukgodis nummer 1 om man frågar Amanda.


Blåbärstryffel

Till ca 40 st, beroende på hur stora du gör dem.
1 dl vispgrädde
1 dl blåbär (går bra med frysta)
300 g vit choklad, finhackad
2 msk Baileys
2 msk rumsvarmt smör
Att rulla i
200 g vit choklad, kan eventuellt behövas mer.

Koka upp grädden med blåbären
Sila den heta blåbärsgrädden över den finhackade chokladen och rör runt med en träslev tills chokladen smält.
Rör ner Baileys och mjukt smör, fortsätt att röra.
Häll ut tryffeln på ett fat och täck med plastfolie. Låt den stå en timme i kylen.
Fyll tryffeln i en spritspåse med slät tyll och spritsa små kulor (40 st) på ett smörpapper.
Ställ i kylskåp att stelna 1-2 timmar.
Rulla sedan kulorna i smält vit choklad två gånger och låt dem stelna i kylen emellan.

2 kommentarer:

Kristina sa...

Tack kära syster för det receptet. Satte mig just vid datorn för att kolla om du hade lagt ut receptet, jag tyckte dom var helt underbara och har köpt ingredienser för att göra dom.

Det var så trevligt att träffa er i lördags och resan hem gick bra men det tog rekordlång tid, 7,5 timme, eftersom vi även stannade till hos Katarina.

Hoppas att ni får en skön jul och ett gott nytt år.

Åsa sa...

Ja det var mycket trevligt att ha er här en stund, få bjuda på något gott och ja visst har Amanda rätt, de tryfflarna är helt underbart goda, lite kladdiga att göra, men klart värda allt arbete.

Oj, den resan tog tid, men det var nog med välbehag. Det är alltid så trevligt att hälsa på hos Katarina, mycket gästfritt, man känner sig alltid välkommen.

Jag får önska er också en skön jul och ett Gott Nytt År.