Matklubbens Topplista

måndag, december 15, 2008

Glögg- och pepparkaksbollar

Julgodis Nr:1 om man frågar Ida

Glögg- och pepparkaksbollar 200 g pepparkakor
50 g smör
30 g mandelmassa
2 msk glögg

Smula sönder pepparkakorna och blanda med de övriga ingredienserna, går mkt bra i matberedare.

Rulla bollar av degen. Ställ kallt.

Att rulla i:
100 g god ljus choklad
pepparkakor, finsmulade i mixer eller med mixerstav.
2 msk kakao

Smält chokladen försiktigt i micro eller i vattenbad.
Blanda krossade pepparkakor med kakao.

Rulla bollarna i chokladen, Tips, lägg bollarna i chokladen lyft upp och rulla mellan handflatorna, mkt kladdigt men funkar mkt bra, rulla dem direkt i kakchoklad-smulorna.
Om man vill ha ett tjockt choklad -ytterhölje rullar man kulorna två ggr, låter chokladen stelna mellan varven och först efter andra varvet rullar man dem i kakchoklad smulorna.
Ställ på smörpapper.
Förvara i glasburk, gärna svalt.

2 kommentarer:

Ida sa...

jihoo!
dessa längtar jag efter massor!

Anonym sa...

tur att du kommer im då:)