Matklubbens Topplista

onsdag, december 17, 2008

Chocolate Crackles

Jag tittar på Leilas Jul och blir så inspirerad så att jag bara måste baka hennes

Chocolate crackles (snöiga kakor)
18 kakor

100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 dl vetemjöl
3 msk kakao av hög kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
60 g smör
1 ½ dl farinsocker
1 ekologiskt ägg
½ tsk vaniljsocker
½ tsk nystött kardemumma Kolla in Leilas hemsida
¼ dl mjölk

1 dl strösocker
½ dl florsocker 1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna något.
2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.
4. Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig.
5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.
6. Sätt ugnen på 175 grader.
7. Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.

Inga kommentarer: