Matklubbens Topplista

onsdag, december 17, 2008

Kolafylld choklad

Mina absoluta favoriter


Kolafylld choklad
Det här behövs till ca 25 st
100g god ljus choklad
Kola
1 dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
½ dl finkornigt strösocker
½ dl florsocker med chokladsmak

Ca 25 små folieformar

Smält chokladen på låg effekt i micron eller i vattenbad. Glasera insidan av 25 små folieformar med chokladen.
Det ska även räcka till att täcka ovansidan också efter man har fyllt i kolan.

Blanda alla ingredienserna till kolan i en glasskål som tål micro. Koka sedan smeten på 600 watt i 5 minuter. Rör om och låt koka i ytterligare 2-4 minuter. Kyl ned smeten något och fördela den i formarna. Täck med smält choklad.

Du kan även tillaga kolan i en kastrull på spisen under omrörning i cirka 30 minuter.

Inga kommentarer: