Matklubbens Topplista

måndag, mars 04, 2013

Grekiska järpar.

Ledig måndag och min plan var fixa naglarna kvart i nio, strosa på staden till klockan två för möte med Arbetslivsresurs angående arbetsträning för en person hos oss. Efter det ansiktsbehandling klockan fyra och sen hem och laga en massa mat.

Nagelmakerskan, men gu vad kallas dom? Hon var sjuk, så jag fick en ny tid hos en annan tjej klockan fyra. Så då ändrade jag tiden för ansiktsbehandlingen till onsdag.

Dolade på lite här hemma, gick till jobbet strax efter ett och avlöste Anki en stund innan mötet. Sen blev det nya naglar, så snyggt och skönt.

Handlade lite och sen hem och laga mat.
Idag blev det,

Grekiska järpar med rostat blomkålsmos och hatricot vert med hasselnötter.

Keftedes 5-6 port
800 g valfri köttfärs
1 gul lök
2 pressad vitlöksklyftor
1 riven fetaost
1/2 dl vispgrädde
skalet av 1 citron
2 ägg
1 msk torkad oregano
1 msk hackad färsk persilja eller mynta
salt
nymald svartpeppar
smör och olivolja till stekning

Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser i en stor skål (Låt gärna stå kallt några timmar så smakerna sprider sig).

Forma köttbullar eller järpar.
Stek i smör och olivolja.

Rostat blomkålsmos.
Sätt ugnen på 175 grader
Skär ett blomkålshuvud i skivor och lägg på en ugnsplåt, sätt in plåten och rosta blomkålen tills den är mjuk, rör om några gånger. Häll ner blomkålen i en skål och mixa den slät med mixerstav. Tillsätt 1 dl majonäs, 3 msk röd pesto och någon nypa salt och peppar. På detta sätt får man ett fastare mos än om du först kokar blomkålen i vatten.

Hatricot Vert med hasselnötter.
Stek bönorna och nötterna i smör i en stekpanna tills allt är varmt och det knäpper lite i nötterna.

Ät och njut.







1 kommentar:

Carina Deckner sa...

Men naglarna Åsa, hur ser naglarna ut????