Matklubbens Topplista

tisdag, mars 26, 2013

Fläskpannkaka.

Fläskpannkaka

4 portioner (bra att ha i kylen till en annan dag)

350 g stekfläsk, bogfläsk eller bacon
50 g smör
8 ägg
1½ dl vispgrädde
250 g naturell keso
2 dl riven ost
½ tsk salt
1 krm vitpeppar.

Sätt ugnen på 225 grader. Skär fläsket i små tärningar. Lägg smöret i en långpanna med höga kanter. Sätt in i ugnen tills smöret smälter. Fördela fläskbitarna i långpannan och stek dem i ugnen i ca 10 minuter.

Vispa upp ägg i en bunke och tillsätt grädde, keso och riven ost. Blanda ner salt och peppar och häll smeten i långpannan. Grädda pannkakan i ca 20 minuter. Servera med en råkostsallad och rårörda lingon.


Inga kommentarer: