Matklubbens Topplista

söndag, mars 10, 2013

Nyttigare godis.


Lite nyttigare i alla fall, får man hoppas.






Lakritskanderade cashewnötter.

6 dl naturella  cashewnötter
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
10 finmortlade turkisk peppar (lakritsgodis)
1 tsk chiliflakes

Torrosta nötterna i en stekpanna tills de fått fin färg och lägg åt sidan.
Smält socker, sirap, turkisk peppar och chiliflakes i stekpannan under omrörning. Lägg ner nötterna och blanda runt.
Bred ut nötterna på ett bakplåtspapper och låt stelna. Försök att sära på nötterna så mycket som möjligt.

Hasselnötter i pepparkakskrydda.

6 dl hasselnötter
2 tsk olja
1 tsk flingsalt
1 msk pepparkakskrydda

Torrosta nötterna i en stekpanna tills skalet börjar lossa. Lägg nötterna i en kökshandduk och knåda runt nötterna så att skalet nöts av mot varandra.

Värm upp stekpannan igen med olja i och slunga snabbt runt nötterna. Häll över i en skål och krydda med flingsalt och pepparkakskrydda.

Källa: Coop recept&mat

Inga kommentarer: