Matklubbens Topplista

torsdag, mars 28, 2013

I påskens tecken.

Kvällens middag, en plocktallrik med gravad lax, ägghalva med lite majonäs, lax med en primörsallad och västerbottenscreme.




Röding eller lax med råkostsallad och västerbottencreme.

8 ports.


1,2 kg odlade rödingfiléer med skinn eller laxfilé

2 msk olivolja
2 tsk salt
1 tsk peppar

Råkostsallad:
400 g späda morötter
1 krans romansallad
2 gemsallad
400 g tunt skurna blomkålsbuketter
4 stjälkar tunt skivad blekselleri
250 g delade rädisor
4 msk olivolja
1 citron, finrivet skal och saft
2 tsk flingsalt
1 tsk svartpeppar

Västerbottencrème:
2 dl vispgrädde
400 g riven västerbottensost

Garnering:
2 dl ärtskott

Sätt ugnen på 100°.
Gnid in fisken med olja, salt och peppar. Tillaga i ugnen med skinnsidan uppåt till ca 52°. Dra av skinnet innan servering.
Råkostsallad:
Skala eller ev bara tvätta morötterna. Dela dem om de inte är riktigt späda. Bryt salladen i mindre bitar och blanda med övriga grönsaker till salladen.
Ringla över olja, tillsätt citron och vänd runt med salt och peppar.
Västerbottencrème:
Koka upp grädde och rör i osten tills den smält ordentligt. Servera direkt med rödingen och salladen. Garnera med ärtskott.

Källa: Mer smak http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/r/roeding-eller-lax-med-raakostsallad-och-vaesterbottencreme/


Inga kommentarer: