Matklubbens Topplista

torsdag, mars 28, 2013

Norrglimtsterrin.





Det här är så fantastiskt gott, ni måste bara prova. Perfekt aptitretare till ett glas mousserande.

Ingredienser
500 g Norrglimt
1 dl pistagenötter
(osaltade skalade)
1 dl sultanrussin
1½ dl Norrmejerier Vispgrädde

Koka upp grädden och riv ner 420 gram av osten, låt den precis smälta. Skär resterande ost i kuber och hacka nötterna. Häll hälften av ostmassan i en form och strö på nötter, russin och osttärningar. Häll på resten av ostmassan och låt svalna.

För en fastare terrin, låt den ligga i press över natten. Skär upp din terrin i skivor och servera gärna med varm aprikoschutney.

Aprikoschutney.

Ingredienser
250 g torkade aprikoser
1 dl socker
2 dl vatten
1 msk ättika 10 %
2 msk champagnevinäger
1 anchochili blötlagd
1 krm salt

Blötlägg chilifrukten. När chilin är mjuk, finhacka och koka ihop alla ingredienser utom aprikoserna tills 2,5 dl återstår. Hacka aprikoserna grovt och häll i. Låt koka tills din chutney får en sirapsliknande konsistens. Servera med bitar av Västerbottensost.


Källa: www.norrmejerier.se



Inga kommentarer: