Matklubbens Topplista

söndag, februari 17, 2013

Söndagsmiddag.

Jag hämtade Amanda och Mårten på flyget och sen åt vi middag tillsammans.
Kyckling med klyftpotatis, sallad och pesto.

Hittade ett recept på pesto med cashewnötter som blev väldigt lyckat!!

ca 1 dl cashewnötter
ca 1 dl parmesanost
1 kruka färsk basilika
Salt, vitpeppar och vitlök efter smak
olivolja

GÖR SÅ HÄR:

Riv parmesanosten. Mixa cashewnötter, riven parmesanost, basilika, vitlök och lite olivolja. Häll på mer olivolja till lagom konsistens.

Till dessert blev det vår senaste favorit Toscapäron serverat med glass den här gången.

Ett gott och enkelt recept på toscapäron.
Tid: 25 min varav 15 min i ugnen
4 portioner
Ingredienser:
1 burk (ca 8 st) päronhalvor i sockerlag
Toscasmet:
50 g smör
1 påse (ca 35-50 g) mandelspån
0.75 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
Gör så här:
Smörj en ugnsfast form. Häll av spadet från päronhalvorna. Lägg päronhalvorna i formen.

Gör toscasmeten. Ta fram en kastrull. Smält matfettet. Tag kastrullen från värmen.

Rör ner mandelspån, socker, mjöl och mjölk. Rör till en jämn smet. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt koka upp under omrörning och låt sedan sjuda ett par minuter tills smeten tjocknar.

Klicka ut toscasmeten över päronen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 225°C i 15 minuter tills toscasmeten fått fin färg.

Och katten har hittat sin favoritplats, i brödkorgen! Hahaha så roligt det såg ut, när jag upptäckte henne sittande där.

Nu ser vi Så ska det låta, och har det avslappnat och mysigt.





Inga kommentarer: