Matklubbens Topplista

onsdag, februari 06, 2013

Ännu en bok.Till min redan gedigna samling! Nä, tror inte det,  nu när jag skipper allt med mjöl. Visserligen kan man ju byta ut mot glutenfritt, men det är ju inte bra ur LCHF synpunkt. Men boken är säkert annorlunda och inspirerande för de som kan och vill äta bröd och då efter Gi-metoden. Gi- metoden på ett bättre och nyttigare sätt.

Mellisboken

Kostexperten Ola Lauritzson fortsätter sitt samarbete med knäckebrödstillverkaren Leksands och lanserar Mellisboken med 17 fantasifulla, roliga och nyttiga knäckebrödsrecept.

Några exempel på recept ur boken är Taco Loco, en mexikanskinspirerad knäckepizza, Cheese Cnake, en cheescake gjorde på knäckebröd istället för digestivekex och Bananas, knäcke med banan och jordnötter.

- Klassiskt knäckebröd bakas på fullkornsråg och har många positiva hälsoeffekter. Högt fiberinnehåll, inget socker, låg så kallad glykemisk belastning och bra insulineffekt. Knäckebröd är ett bra alternativ till annat bröd och passar utmärkt i en balanserad GI-kost, säger Ola Lauritzson.

CHEESECNAKE

(1) Krossa lite knäckebröd fint i en mortel.

(2) Häll hälften i ett stort glas.

(3) Ta en burk vaniljkesella och lägg

hälften över krosset.

(4) Mosa 1 dl frysta jordgubbar.

(5) Lägg i hälften av jordgubbsröran över

krosset och kesellan.

(6) Upprepa med resten av knäckesmulet,

kesellan och jordgubbarna.

Rund Rut blir bäst kross och har den rätta smaken. Du kan givetvis

använda färska jordgubbar, men då bör cheesecnaken ställas i

kylen ca 15 minuter innan det är dags att äta.Och vet ni vad jag upptäckte? Att alla recept finns på Leksands hemsida. Det var väl kánoners!!!


Det här var väl en bra idé.

Det fanns många bra idéer och framför allt så fyndiga namn.


 Inga kommentarer: