Matklubbens Topplista

söndag, februari 24, 2013

Favorit Nr 1!

Bland alla alternativa bröd jag bakat hittills Nu bytte jag ut det mesta av det glutenfria mjölet mot skrädmjöl och fick faktiskt ett bättre resultat.

Favorit limpa!
1 bröd i en avlång brödform
2,5 dl skrädmjöl
1,5 dl glutenfri mjölblandning, grov
1dl bovetemjöl
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl boveteflingor
1dl grovt hackade Hasselnötter
1dl pumpakärnor
1dl delade aprikoser
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk honung
1 grovrivet äpple
4,5 dl naturell yoghurt

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett tillklippt bakplåtspapper i botten av formen.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sist äpplet och yoghurten, blanda allt väl. Häll ner degen i formen, grädda på galler i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Grädda brödet utan form de sista fem minuterna. Låt brödet kallna under bakduk. Skiva upp det och frys in. Ta sedan ut de skivor du behöver och tina dem i brödrosten. Mums filli baba.

Inga kommentarer: