Matklubbens Topplista

tisdag, mars 11, 2008

Lecture at the library

Det var en mycket trevlig dag i dag på Bibblan.

Åhörarna tyckte att det var trevligt att lyssna på Maria Helmersson från hushållningssällskapet, om hur mattrenderna går i Sverige nu.

Det visar sig att vi blir mer och mer intresserade av att köpa ekologiskt och då också i allt mer utsträckning även kött från köttbönder som producerar och säljer sitt kött själva och bondens marknad är ett exempel på hur mycket det slår att vara ekologiskt producerande bonde och sälja sina grödor på en marknad.

Här uppe är vi i stort sett helt självproducerande när det gäller ägg, vi importerar inga ägg .

Och allt jag bjöd på tyckte alla var så gott, så intresset blev stort och jag fick lämna ut recepten och prata och berätta om hur man tillagar, som jag gillar.

En överraskning var att jag framhölls också som en förerälsare, som representant från Norrmejerier, så jag pratade lite om Guldkorn och om den nya organisationen med säljare i hela landet, även på Gotland.

Den allra bästa överaskningen var att jag också fick en bukett med tulpaner, i blandade färger.

1 kommentar:

jenny sa...

Ja och samma kväll hade vi årsmöte för DIK-styrelsen och Maria F den luvern saknades pga denna mat-happening som vår ordförande syrligt uttryckte det... Men det der gött ut. Kul att det blve lyckat!