Matklubbens Topplista

lördag, mars 01, 2008

Jordgubbar och champagne

Detta är ju en klassiker, speciellt till sommaren, men hur funkar det i fryst form?
Häagen -Dazs kommer med en limited edition glass kallad Strawberries & Marc de Champagne.

Detta skall enligt utsago vara "en lyxig och fräsch kombination av sötaste jordgubbar, renaste gräddglass och läskande champagne. Med riktiga bär och en känsla av champagnebubblor har den nya smaken en självklar plats på sommarens varma fester."

Allt detta enligt reklamen, men hur smakade den dårå?

Det första jag tänkte var att "wow vilka små burkar!", men dom innehåller faktiskt en halvliter som vanliga glasspaket och räckte bra. När man sen öppnar förpackningen möts man av en ganska rödaktig glass som faktiskt innehåller en hel del bär och har en god jordgubbssmak.

Dessutom, vilket jag kanske inte riktigt hade förväntat mig, så känner man faktiskt även smak av champagne! Några bubblor vet jag inte om jag upplevde, men skumpasmaken finns där och det förhöjer ju definitvt smaken och gör detta till en riktigt god glass som kommer funka utmärkt en varm sommardag.

Det som gör mig lite fundersam dock är varför man kallat den för Marc de Champagne. Vad jag vet så är detta inte champagne utan champagnegrappa, dvs. ett destillat på druvskal och kärnor som blivit över från pressningen av den riktiga champagnen.

Hmmm...nåja, glassen var hur som helst god och kan rekommenderas.

Betyg: 8 av 10.

3 kommentarer:

Amanda sa...

Oj! är den slut eller finns det en möjlighet att jag kan få smaka en sked?

Åsa sa...

Den är slut, tyvärr!

Skulle köpa på Maxi idag men de hade den inte, inte på Hemköp heller.

Jenny sa...

hehe, va kul att ni pratar med varandra här fast ni än så länge bor under samma tak?!

jag erkänner ett: jag har aldrig i hela mitt liv köpt en glass från häägen-dazs. jag blir ursnål när jag står där och tittar på burken. sedan är det väl så att jag inte heller är så himla förtjust i glass. det ilar i tänderna och ger liksom en konstig tomkänsla i magen.