Dagens Lunch blev
Laxfilé med ädelostsås & liten morotssallad för två
Laxfilén kan stekas i panna eller grillas på träkolsgrill. Receptet är för två, men kan lätt dubblas.
Ingredienser:
Till 2 personer behöver du:
300 g laxfilé i två portionsbitar
1 msk smör
Sås:
1/4 dels spansk peppar
1 vitlöksklyfta
½ dl Créme Fraiche
20 g ädelost
1 tsk fiskfond
2 msk vatten
färsk oregano
Sä här gör du:
1. Rosta chillifrukten i en torr het stekpanna, tills den blir skrynklig och mörknar utan att brännas.
Ta ur kärnorna om du vill ha mildare smak.
Blanda samman chili, Créme Fraiche, ost, fond och vatten. Mixa till en slät sås.
2. Bryn smöret i en stekpanna. Stek laxfiléerna ca 2 min på varje sida.
3. Värm hastigt såsen när det är dags att servera laxen, tillsätt oregano.
Liten morotssallad:
Till två personer behöver du:
2 stora morötter
50 g ruccola
2 tsk olivolja
1 tsk pressad citronsaft
½ tsk rostade sesamfrön
Så här gör du:
1. Skölj och ansa rucolasalladen och fördela på tallrikar. Skala och skölj morötterna. Riv dem grovt.
2. Lägg morotsraspet ovanpå ruccolabladen och droppa över olja och citronsaft. Strö över sesamfrön.
Smaklig måltid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar