Ingredienser:
Till 4 pers behöver du:
600 g laxfilé
Koklag:
2 liter vatten
1½ dl vitvinsvinäger
2 gula lökar
4 hela kryddnejlikor
2 små morötter
några persiljestjälkar
10 vitpepparkorn
2 msk salt
1 tsk socker
Så här gör du:
1. Skala löken och stick in kryddnejlikorna. Skala morötterna och dela dem i mindre bitar. Koka upp vatten och vinäger. Lägg i lök, morötter, persiljestjälkar, pepparkorn, salt och socker. Koka lagen i ca 15 min.
2. Skär laxen i 3 cm skivor eller i kuber 3x3 cm och skölj dem hastigt i kallt vatten. Lägg ner laxen i lagen. Sjud sakta i ca 4 minuter.
3. Ta av kastrullen från värmen. Ställ kastrullen i kallt vatten för att svalna. Ställ sedan i kyl. Låt laxen kallna i spadet till nästa dag.
POTATISSALLAD
Till 4 pers behöver du:
3 kokta kalla potatisar per pers
2½ dl gräddfil
½ dl majonäs
1 msk senap, valfri
1 msk hackad gräslök
salt och peppar från kvarn
Gör så här:
Skala och skiva potatisen. Rör ihop gräddfil, majonäs, senap, gräslök, salt och peppar.
Vänd försiktigt ner potatisen .
Smaka av och servera med den inkokta laxen och en god grönsallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar